Over ons
Wie zijn wij

Ons verhaal

Eten & drinken, slapen, feesten, vergaderen… je bent er bij De Beerze voor op de juiste plek! We zorgen ervoor dat onze gasten zich thuis voelen bij ons. Laten we het houden op Brabantse gezelligheid en dorpse gemoedelijkheid! We zijn gevestigd in een voormalig raadhuis – de eerste vrouwelijke burgemeester van Nederland zwaaide er de scepter! – en dat merk je. Authentieke elementen combineren we met moderne toepassingen wat maakt dat De Beerze een eigentijds karakter heeft.

Of je nu alleen komt voor een drankje aan de bar of dat je gaat voor een hotelovernachting met alles erop en eraan; we zorgen ervoor dat je heerlijk kunt genieten van De Beerze op zijn best. Je bent van harte welkom om het zelf eens te komen ervaren!

Team De Beerze

Historie

 • 1879

  1879

  Aan Doornboomstraat 22 wordt een mooi herenhuis gebouwd. De eerste tijd doet deze dienst als woonhuis, vervolgens fungeert het pand als winkel. Er zitten o.a. een slagerij en kruidenierszaakje in. Later krijgt het de bestemming van gemeentehuis.

 • 1945

  1945

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog vinden onderduikers onderdak in het pand. Als herinnering krijgt het gemeentehuis na de oorlog een herinneringsplaquette. Deze is nog altijd aanwezig op de gevel.

 • 1956

  1956

  De eerste vrouwelijke burgemeester van Nederland, Truus Smulders-Beliën, neemt haar intrek in het gemeentehuis. Ze is geliefd in het dorp en krijgt van de inwoners de eretitel ‘ons mevrouw’.

 • 1973

  1973

  Eetcafé De Zwaan gaat van start aan Hoogdijk 32 in Middelbeers. Het wordt voor tientallen jaren een begrip in Middelbeers en omstreken. Vooral bij fietsers en wandelaars is De Zwaan populair. Ook verenigingen maken graag gebruik van de gastvrijheid van De Zwaan.

 • 2020

  2020

  Het voormalige gemeentehuis is in ere hersteld en krijgt een horecabestemming. Na een grondige verbouwing opent in 2020 Grand Café en Boutique Hotel De Beerze! Café De Zwaan houdt op met bestaan.

Duurzaam genieten

Alhoewel ons pand meer dan 140 jaar oud is, is het helemaal toekomstbestendig. Het voldoet zelfs aan de strikte energienormen die gesteld worden aan nieuwbouwwoningen. En dat is best bijzonder te noemen voor een pand met deze historie. We gebruiken geen gas en alle ruimten zijn optimaal geïsoleerd, zowel qua geluid als klimaatbeheersing. Zo kun je bij De Beerze lekker duurzaam genieten!

Ervaar zelf
Brabantse kempen