Omgeving
Verhalen & beleven

De Beerzen

De Beerze is gelegen in Middelbeers. Middelbeers vormt samen met de naastgelegen plaatsjes Oostelbeers en Westelbeers ‘de Beerzen’. Daarmee ken je meteen de achtergrond van onze naam!

Middelbeers ligt in regio de Kempen, Zuidoost-Brabant. Een regio die rijk is aan historie en geheimen zoals de roversbende De Bokkenrijders en Kabouterkoning Kyrië. De Kempische natuur kenmerkt zich door prachtige bos- en natuurgebieden. De Landschotse Heide, een natuurgebied van 239 hectare, ligt op loopafstand van De Beerze. Maar ook voor cultuurliefhebbers heeft de omgeving veel te bieden.

De Beerze is omringd door vele mooie fietsroutes. Wil je ons met de fiets bezoeken? We hebben oplaadpunten voor elektrische fietsen.

Wat te doen

D’n Flaestoren

D’n Flaestoren

Durf jij de hoogte in? Geniet van een uniek uitzicht over een prachtig natuurgebied op ruim vierentwintig meter hoogte...
Fietsen door de Kempen

Fietsen door de Kempen

Verken de omgeving op de fiets! Rondom Middelbeers liggen tal van fietsroutes voor de sportieve en recreatieve fietsliefhebber.
Historisch Oirschot

Historisch Oirschot

In Oirschot vind je maar liefst 320 Rijks- en gemeentelijke monumenten. De Oirschotse Markt is alleen al een bezoekje waard.
Kabouterpad

Kabouterpad

Altijd al een kabouter in het echt willen zien? Wie weet kom je er wel eentje tegen tijdens je wandeling op het Kabouterpad...
LandArt Brabant

LandArt Brabant

Wandelen langs natuurlijke kunstwerken? Beleef bij LandArt Brabant het landschap op een unieke manier!
Landgoed Baest

Landgoed Baest

Wandelen op het mooiste landgoed van Brabant! Dit gebied heeft veel monumentale bomen.
Landschotse Heide

Landschotse Heide

Dit gebied kenmerkt zich door een aantal grote vennen die rijk zijn aan watervogels en steltlopers.
Loop het pelgrimspad

Loop het pelgrimspad

Middelbeers maakt onderdeel uit van het pelgrimspad. Loop een stukje van deze mooie route.
Grand Café
Food & Drinks