Kasteel Heeswijk

Dit historische monument belichaamt de rijke geschiedenis van de regio zonder overdreven franje. Verken de imposante torens, eeuwenoude kamers en schilderachtige tuinen, en laat je meevoeren naar vervlogen tijden. Een must-visit voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur, in de buurt van ons hotel.

foto bron: www.visitbrabant.nl

 

Museum De Pont Tilburg

Dit unieke museum, gehuisvest in een voormalige wolspinnerij, is een artistiek meesterwerk op zich. Bewonder de harmonie tussen industriële architectuur en hedendaagse creativiteit. Museum de Pont biedt een onvergetelijke duik in de kunstwereld, perfect voor cultuurliefhebbers die Brabant verkennen.

foto bron: www.depont.nl

Doloris’ Meta Maze

Baan je een weg door de intrigerende doolhofgangen, die gevuld zijn met interactieve kunstinstallaties, visuele illusies en uitdagende puzzels. Doloris Meta Maze daagt je uit om je zintuigen te verkennen en je verbeeldingskracht te laten spreken. Of je nu alleen op ontdekkingstocht gaat of samen met vrienden en familie de uitdaging aangaat, deze artistieke odyssee belooft een onvergetelijke belevenis te worden. Sta versteld van de creativiteit en laat je meeslepen in de magie van Doloris Meta Maze!

https://doloris.nl/nl/meta-maze/ 

Steden in de omgeving

Zin om cultuur te snuiven? Bezoek de mooie steden in de omgeving, zoals Tilburg, ’s Hertogenbosch of Eindhoven. Maar ook de kleinere steden en dorpen zijn de moeite waard. Tips vind je hier!

Landgoed Baest

Landgoed Baest ligt tussen Middelbeers en Spoordonk. Dit gebied van 380 hectare bestaat uit naald- en loofboombossen, waaronder veel monumentale bomen. Op het landgoed staat zelfs een zomereik van meer dan 500 jaar oud! Het is een afwisselend natuurgebied met naast bossen ook weiden en water. Voor groepen is het mogelijk om een rondleiding aan te vragen over Landgoed Baest. Ook organiseert de Baest regelmatig seizoenswandelingen.

Museum Acht Zaligheden

Eersel, op zo’n 15 km van Middelbeers, is een van zogeheten acht zaligheden in de Kempen. Daar bevindt zich het gelijknamige museum waar je in één middag een goede indruk krijgt van de Kempen in vroeger tijden. Leuk voor jong en oud.

Historisch Oirschot

De gemeente Oirschot, waar Middelbeers als dorpskern onderdeel van uitmaakt, heeft maar liefst 320 Rijks- en gemeentelijke monumenten. Zoals de oude gotische Sint-Petrusbasiliek, het Boterkerkje en de watermolen van Spoordonk. De Oirschotse Markt is een van de mooiste pleinen van Brabant en is op zichzelf al een bezoekje waard! Op www.visitoirschot.nl vind je allerlei leuke tips van leuke uitjes en bezienswaardigheden in de gemeente Oirschot.