Steden in de omgeving

Zin om cultuur te snuiven? Bezoek de mooie steden in de omgeving, zoals Tilburg, ’s Hertogenbosch of Eindhoven. Maar ook de kleinere steden en dorpen zijn de moeite waard. Tips vind je hier!

Landgoed Baest

Landgoed Baest ligt tussen Middelbeers en Spoordonk. Dit gebied van 380 hectare bestaat uit naald- en loofboombossen, waaronder veel monumentale bomen. Op het landgoed staat zelfs een zomereik van meer dan 500 jaar oud! Het is een afwisselend natuurgebied met naast bossen ook weiden en water. Voor groepen is het mogelijk om een rondleiding aan te vragen over Landgoed Baest. Ook organiseert de Baest regelmatig seizoenswandelingen.

Museum Acht Zaligheden

Eersel, op zo’n 15 km van Middelbeers, is een van zogeheten acht zaligheden in de Kempen. Daar bevindt zich het gelijknamige museum waar je in één middag een goede indruk krijgt van de Kempen in vroeger tijden. Leuk voor jong en oud.

Historisch Oirschot

De gemeente Oirschot, waar Middelbeers als dorpskern onderdeel van uitmaakt, heeft maar liefst 320 Rijks- en gemeentelijke monumenten. Zoals de oude gotische Sint-Petrusbasiliek, het Boterkerkje en de watermolen van Spoordonk. De Oirschotse Markt is een van de mooiste pleinen van Brabant en is op zichzelf al een bezoekje waard! Op www.visitoirschot.nl vind je allerlei leuke tips van leuke uitjes en bezienswaardigheden in de gemeente Oirschot.