Golfbaan Best Golf

Voor de liefhebbers van een ontspannen dagje uit raden we Best Golf van harte aan. Deze golfbaan biedt niet alleen prachtige greens, maar ook een serene sfeer in het midden van de Brabantse natuur. Het is de ideale plek voor een dag vol plezier, of je nu een ervaren golfer bent of gewoon zin hebt in een nieuwe hobby. Na een enerverende dag op de golfbaan kun je bij ons hotel heerlijk ontspannen en nagenieten van je avonturen. Ontdek Best Golf en ervaar de charme van deze bijzondere locatie tijdens je verblijf bij ons.

foto bron: www.bestgolf.nl

Wandelen in de Kempen

Je kunt heerlijk wandelen in de Kempen. Er zijn dan ook verschillende wandelroutes door Middelbeers. Stel hieronder je eigen route samen of wandel een uitgestippelde route.

Fietsen door de Kempen

Er zijn verschillende fietsroutes door Middelbeers. Stel hieronder je eigen route samen of fiets een uitgestippelde route. Hou je van wat meer avontuur? Middelbeers en omgeving biedt een keur aan MTB-routes voor de sportieve fietser.

Landschotse Heide

Dit gebied, op loopafstand van De Beerze, kenmerkt zich door een aantal grote vennen die rijk zijn aan watervogels en steltlopers. Het is een prachtig gebied waar je heerlijk kunt wandelen en kunt genieten van de afwisselende natuur. De Landschotse Heide was in de Tweede Wereldoorlog oefengebied van de Duitse bezetter. Zogeheten bommenrichters moesten oefenen in het bombarderen van schepen. Daarom werden er op de Landschotse Heide aarden wallen aangelegd die met een houten kajuit erop dienst deden als schijnboot. Sommige van deze wallen liggen er nog steeds.

Landgoed Baest

Landgoed Baest ligt tussen Middelbeers en Spoordonk. Dit gebied van 380 hectare bestaat uit naald- en loofboombossen, waaronder veel monumentale bomen. Op het landgoed staat zelfs een zomereik van meer dan 500 jaar oud! Het is een afwisselend natuurgebied met naast bossen ook weiden en water. Voor groepen is het mogelijk om een rondleiding aan te vragen over Landgoed Baest. Ook organiseert de Baest regelmatig seizoenswandelingen.

Loop het pelgrimspad

De naam van dit pad verwijst naar de oude pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, hoewel dit meer een associatie is dan dat hiermee een historische route vanuit de Nederlanden naar die bedevaartsplaats is gereconstrueerd. De route voert echter wel langs een aantal (kleinere) bedevaartsplaatsen en andere plaatsen van religieus belang in Brabant en Limburg. Ook Middelbeers maakt onderdeel uit van de route.